Bolognese

Származási helye:

Olasz származású bolognai a középkorban alakult ki, s bár az észak-olaszországi Bologna városa után nevezték el, valójában inkább dél-olasz bichonoktól származik.

 Kinézete: A teste rövid,izmos felépítésű.

Termet:Kanok marmagassága 27-30 cm, szukáké 25-28 cm. A bolognese súlya 3-4 kg. 

Szőrzete: hosszú, nagyon sűrű és testtől elálló. A fajtának nincs aljszőrzete. Szőrzete általában hófehér, de a halványsárga árnyalat is megengedett.

Tulajdonságai: A bolognese kiegyensúlyozott, barátságos, kifejezetten jó természetű kutya. Értelmes, engedelmes. Kiváló tulajdonságainak köszönhetően nagyszerű társ válik belőle. A jól nevelt bologneset gazdája bárhova magával viheti, nem lesz probléma vele. Ha valami szokatlant észlel, azonnal ugatással jelzi. A bolognese jól kijön fajtársaival és a többi háziállattal egyaránt. Szereti gazdáját és családja társaságát. Az egyedüllétet nehezen viseli, kifejezetten társas lény. Idegenekkel szemben eleinte tartózkodó, később barátságos és jókedvű. A szőrzetét elegendő hetente egyszer ápolni, szőrét nem hullatja. A bolognese tanítása nem okoz problémát, könnyen és örömmel tanul. Ez a fajta hűséges és ragaszkodó társ, gazdájának sok öröme lesz benne.

Mozgásigénye: Átlagos a mozgásigénye, bár nagyobb sétákra is hajlandó. 

 

Oldalmenü
Naptár